ΠΤΥΧΙΑ ΠΑΛΣΟ

ΠΑΛΣΟ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Η Ομοσπονδία ΠΑΛΣΟ με την ίδρυσή της το 1981 ξεκίνησε την διεξαγωγή palsoεξετάσεων γλωσσομάθειας Palso σε τέσσερις γλώσσες με απόλυτη επιτυχία.

LAAS (Language Attainment Assessment System) σημαίνει σύστημα αξιολόγησης επίδοσης στην ξένη γλώσσα.

Οι εξετάσεις Laas αναγνωρίζονται από το I.C.C., International Certificate Conference, καθώς πληρούν όλες τις προϋποθέσεις διεθνών standards.

Έχει καθιερωθεί στη συνείδηση όλων ότι η διενέργεια των εξετάσεων Laas-Palso γίνεται άψογα και αδιάβλητα καθώς η πολυετής πείρα μας εξασφαλίζει άρτια οργάνωση.

Στόχος των εξετάσεων Laas-Palso είναι η αξιολόγηση των γνώσεων των σπουδαστών ξένων γλωσσών με αντικειμενικό και αδιάβλητο τρόπο βασισμένο σε σύγχρονα επιστημονικά κριτήρια. Στόχο επίσης έχουν να επιβραβεύσουν την θετική και προοδευτική εκμάθηση της ξένης γλώσσας, να ενθαρρύνουν τους μαθητές και να παρέχουν στοιχεία στα Κ.Ξ.Γ. για την απόδοση των μαθητών τους.

H βαθμολογία για τα test σε κάθε επίπεδο είναι A, B, C και η βάση είναι 60% επί της συνολικής βαθμολογίας (οι επιμέρους βαθμολογίες συμψηφίζονται).

ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ

Στο σχολείο μας ο κάθε μαθητής προχωράει στις βαθμίδες και δίνει τα πτυχία ανάλογα με τις δυνατότητες του και με το πόσο απαραίτητο είναι να συνεχίσει.

Δεν είναι ανάγκη ένας μαθητής να πάρει όλα τα πτυχία από την αρχή με τη σειρά ωστόσο θεωρούμε ότι τα πτυχία επιπέδου Α1 και Α2 δεν είναι καθόλου «χάσιμο χρημάτων» αλλά ούτε και χρόνου. Είναι μια καλή ευκαιρία να καλύψει ο μαθητής σημαντικά κενά , να κάνει επανάληψη όσων έχει διδαχθεί και να τελειοποιηθεί πριν τη μεσαία βαθμίδα (επίπεδα Β1 και Β2).

Είναι βέβαια στο χέρι του κάθε μαθητή να οργανώσει σωστά το διάβασμα του  και να προετοιμαστεί σωστά με τον υπεύθυνο καθηγητή άλλα πρέπει λίγο πριν το τέλος της κάθε  χρονιάς να δίνεται και το κατάλληλο κίνητρο.

Σας παραθέτουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα για να δώσει το παιδί αυτά τα πτυχία και εφόσον το επιθυμείτε να επικοινωνήσετε με τη Γραμματεία του κέντρου περίπου το φεβρουάριο ή τον Οκτόβριο κάθε σχολικής χρονιάς

 

Πλεονεκτήματα

 • Οργανώνει και προγραμματίζει ένα σαφές πλάνο στις σπουδές.
 • Ο μαθητής αναγνωρίζει τις ικανότητές του και έχει εμπιστοσύνη στις δυνατότητές του παίρνοντας το πτυχίο.
 • Προετοιμάζεται καλύτερα για το επίπεδο Β1 και Β2 Λόουερ
 • Δίνει κίνητρο για εντατικότερη μελέτη και προσοχή στο μάθημα.
 • Κάνει αποτελεσματικότερη την επανάληψη μέσα στο Πάσχα
 • Τελειοποιεί τον υποψήφιο και τον προετοιμάζει άριστα για την μεσαία βαθμίδα

Μειονεκτήματα

 • Δεν συμπεριλαμβάνεται στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ

ΓΛΩΣΣΕΣ και ΕΠΙΠΕΔΑ

Οι εξετάσεις Laas-Palso διεξάγονται πανελλήνια δύο φορές τον χρόνο (Δεκέμβριο και Μάιο) στην Αγγλική γλώσσα στα επίπεδα Pre A1, A1 & A2.

Στις υπόλοιπες γλώσσες, οι εξετάσεις Laas-Palso διεξάγονται πανελλήνια μία φορά τον χρόνο (Μάιο) στα παρακάτω επίπεδα:
στη Γαλλική γλώσσα στα επίπεδα Pre A1 & A2
στη Γερμανική γλώσσα στα επίπεδα Pre A1, A2 & B1
στην Ιταλική γλώσσα στα επίπεδα Α2 & Β1

Για την προετοιμασία σας για αυτές τις εξετάσεις μπορείτε να κατεβάσετε Θέματα Εξετάσεων Laas-Palso από την ιστοσελίδα ΠΑΛΣΟ καθώς και το απαντητικό έντυπο Laas. Επιπλέον, όσοι δηλώνουν συμμετοχή στις εξετάσεις λαμβάνουν βιβλιαράκι με Θέματα Περασμένων Εξετάσεων.

Print Friendly, PDF & Email

4 Responses to “ΠΤΥΧΙΑ ΠΑΛΣΟ”

 • georgia

  ti ua exei

 • ΠΑΠΑΛΙΑ ΟΥΡΑΝΙΑ

  ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ
  ΕΧΩ ΠΤΥΧΙΟ ΓΑΛΛΙΚΩΝ PALCO ΑΠΟ ΤΟ 1995 ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΕΑΝ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΣΕΠ.
  ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΗΛΩΣΩ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ 5Κ/2023.

  • admin

   Όχι δεν αναγνωρίζεται σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.