ΒΑΣΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΓΑΛΛΙΚΩΝ

Από 11 ετών και πάνω (Βασικά τμήματα)

Τα Βασικά τμήματα σπουδών ξεκινούν με το που φτάνει η πρώτη Γυμνασίου. Εδώ τα παιδιά μαθαίνουν γρήγορα να μιλούν , να γράφουν , να ακούν και να διαβάζουν και από την πρώτη κιόλας χρονιά έχουν συμπληρώσει την ύλη όλων των τάξεων του Γυμνασίου. Η διδασκαλία βασίζεται πάνω στo κοινό ευρωπαΐκό πλαίσιο για τις ξένες γλώσσες στην Ευρώπη δίνοντας έμφαση στην κατανόηση γραπτή και προφορική.  Μέσα στα επόμενα χρόνια ο μαθητής θα μάθει να ακούει, να γράφει  να μιλάει και να διαβάζει σε μεγάλο βαθμό.

Cours 1 

Απο 1η γυμνασίου τα παιδιά έχουν ολοκληρώσει συνήθως τη γραμματική στα Αγγλικά. Το περιεχόμενο του μαθήματος αντιστοιχεί σε μια πολυ πετυχημένη σειρά βιβλίων. Το παιδί στο τέλος του χρόνου έχει συμπληρώσει την ύλη των τριών τάξεων του γυμνασίου. Ενδεικτικά ξέρει για εθνικότητες, καταγωγή, γλώσσες, αριθμούς, ζώα, περιγραφές ανθρώπων, επαγγέλματα, τα δωμάτια του σπιτιού και τα έπιπλα, πώς να τοποθετούνται στο χώρο, μέρες, μήνες, εποχές, σχολικά μαθήματα, γεύματα, δραστηριότητες της καθημερινότητας

Cours 2

Ήδη, με το τέλος του πρώτου σχολικού έτους, οι μαθητές είναι ικανοί να επικοινωνήσουν στα γαλλικά και να πραγματευτούν ζητήματα και θέματα που έχουν να κάνουν με τον προσδιορισμό της ταυτότητας τους, να μιλήσουν για την οικογένεια τους, για τα ενδιαφέροντα και τα χόμπι τους, καθώς επίσης αυτά που αφορούν την καθημερινότητα τους. Στον δεύτερο χρόνο μπορούν να τοποθετηθούν στο χώρο, να ζητήσουν αλλά και να πουν τη γνώμη τους για κάποιο ζήτημα, να διηγηθούν μια ιστορία, να μιλήσουν για διακοπές, να πραγματεύονται θέματα που έχουν να κάνουν με τις κοινωνικές μας συναναστροφές. Ενδεικτικά θα γνωρίζουν και θα μπορούν να μιλάνε για τη πόλη, τις γειτονιές, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τη τηλεόραση, το σινεμά, τα βιβλία, τα μουσεία, τα ρούχα, τα χρώματα, τις ποσότητες, τη μουσική, τα σπορ, τις τροφές, τα  ποτά, τις  γιορτές.

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.