ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ICT

globalcert icon1

Στα τμήματα ενηλίκων διακρίνουμε διάφορα προγράμματα σπουδών τα οποία οδηγούν σε πιστοποιήσεις τύπου ECDL όπως το GLOBAL CERT το οποίο είναι αναγνωρισμένο από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσώπων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) και αποδεκτό από το ΑΣΕΠ για πρόσληψη στο δημόσιο.

Βασικό χαρακτηριστικό των εξετάσεων της GlobalCert είναι η ρεαλιστικότητα των σεναρίων στα οποία εξετάζονται οι υποψήφιοι (case studies). Ο υποψήφιος καλείται να αποδείξει ότι κατέχει ουσιαστικές γνώσεις, οι οποίες θα του χρειαστούν στην καθημερινότητά του, και δεν εξετάζεται σε εξεζητημένα θέματα που απλώς καθιστούν “εντυπωσιακό” το εξεταστικό σύστημα, αλλά πρακτικά ανώφελη την εξέταση.

  • Διαθέτει πλήρως αυτοματοποιημένο εξεταστικό σύστημα, το οποίο σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το Κέντρο Ερευνών του Πανεπιστημίου Πειραιά.
  • Την GlobalCert συνθέτει ομάδα από άριστους επιστήμονες και εξειδικευμένους επαγγελματίες με πολυετή εμπειρία στο χώρο της πιστοποίησης αλλά και στους κλάδους του Business & Software Development.

Στις βασικές γνώσεις (Intermediate) πληροφορικής και χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών έχουμε τρία επίπεδα πιστοποιήσεων και 6 ενότητες.

Intermediate

Ενότητες

Χρήση Η/Υ και Διαχείριση Αρχείων
Επεξεργασία Κειμένου
Υπολογιστικά Φύλλα
Υπηρεσίες Διαδικτύου
Βάσεις Δεδομένων
Παρουσιάσεις

 

Διαδικασία Πιστοποίησης

Κάθε ενότητα εξετάζεται ξεχωριστά σε μία εξεταστική ώρα. Η διάρκεια της εξέτασης για κάθε γνωστικό αντικείμενο είναι 50 λεπτά και η βάση για την επιτυχή εξέταση είναι το 70%. Ανάλογα με τις ενότητες που ο υποψήφιος επιθυμεί να εξεταστεί, μπορεί να επιλέξει τον τύπο του πιστοποιητικού Intermediate που θα λάβει:

Intermediate Α

Εστιασμένο σε γνώσεις πληροφορικής και χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών περιλαμβάνει όλες τις ενότητες που απαιτούνται για τη συμμετοχή σε προκυρήξεις του ΑΣΕΠ.

Επεξεργασία Κειμένου
Υπολογιστικά Φύλλα
Υπηρεσίες Διαδικτύου

(ενότητες που απαιτούνται στις προκηρύξεις για το ελληνικό Δημόσιο)

Intermediate Β

Κατάλληλο για άτομα  οποιασδήποτε ηλικίας  που θέλουν να αποκτήσουν και να πιστοποιηθούν σε γνώσεις πληροφορικής και χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών. Περιλαμβάνει τα εξής

Επεξεργασία Κειμένου
Υπολογιστικά Φύλλα
Υπηρεσίες Διαδικτύου
Βάσεις Δεδομένων
ή
Παρουσιάσεις

(ενότητες που απαιτούνται στις προκηρύξεις για το ελληνικό Δημόσιο και επιπλέον Βάσεις Δεδομένων ή Παρουσιάσεις, κατ’ επιλογή).

Intermediate C

Κατάλληλο για άτομα  οποιασδήποτε ηλικίας  που θέλουν να αποκτήσουν και να πιστοποιηθούν σε γνώσεις πληροφορικής και χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών και περιλαμβάνει τα εξής

Χρήση Η/Υ και Διαχείριση Αρχείων
Επεξεργασία Κειμένου
Υπολογιστικά Φύλλα
Υπηρεσίες Διαδικτύου
Βάσεις Δεδομένων
Παρουσιάσεις

(όλες οι ενότητες).

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.