ΠΡΟΦΙΛ

Μήνυμα

Καλώς ήρθατε στο καινοτόμο σχολείο μας. Το Κέντρο Ξένων γλωσσών “SMART GENERATION” ξεκινάει μια νέα εποχή. Αναβαθμίζεται και αλλάζει πρόσωπο. Προηγήθηκαν 35 χρόνια αφοσίωσης στο λειτούργημα της διδασκαλίας από την κα Σταυρίδου Μαρία που περνάει τη σκυτάλη πλέον στο γιο και συνοδοιπόρο  της  επί μια δεκαετία Κυρτζόγλου Αθανάσιο, με βαθιές σπουδές στην Αγγλική γλώσσα και μεράκι για αλλαγές.  Βαφτίζεται “Smart Generation” μόλις το 2010 και σαν παιδί ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία. Βλέπει τις ανάγκες της σύγχρονης γενιάς και με την εμπειρία και τη σοφία του παλιού, τη λαχτάρα και την επιμονή του νέου αρχίζει το ταξίδι του. Μαζί του θα πάρει τους μαθητές μεγάλους και μικρούς καλούς και κακούς, συνοδοιπόρους σε ένα κόσμο χωρίς εμπόδια στην επικοινωνία, τις σχέσεις, τις ικανότητες.

Πιστεύουμε ότι χωρίς εσάς δεν θα μπορούσαμε να φτάσουμε ως εδώ. Ευχαριστούμε παλιούς και  νέους μαθητές, γονείς καθηγητές και συνεργάτες για τον κύκλο που κλείσατε μαζί μας και υποσχόμαστε ο καινούργιος κύκλος να είναι φοβερά πιο ανήσυχος και δημιουργικός.

Το οραμά μας

Η εκπαίδευση δεν είναι ένα εμπορεύσιμο προϊόν μεταξύ προμηθευτών και  καταναλωτών αλλά μια συνεργασία μεταξύ όλων που ενδιαφέρονται για την ανατροφή των παιδιών και των νέων για να πετύχουν κάτι στη ζωή. Οι δάσκαλοι, το προσωπικό και η διεύθυνση σε συνεργασία με τους γονείς παρέχουν στα παιδιά ένα δραστήριο περιβάλλον μάθησης και φροντίδας. Όλα τα παιδιά ενθαρρύνονται για να αναπτυχθούν κοινωνικά και πνευματικά στο καλύτερο της δυνατότητάς τους, με κίνητρο την γνωριμία με τον ξένο πολιτισμό και τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες μέσα στην τάξη.

O στόχος μας

Αν πρόκειται για το παιδί σας  η αποστολή μας είναι συγκεκριμένη: Η άρτια εκπαίδευση των μαθητών μας έτσι ώστε να μπορούν να χειρίζονται την ξένη γλώσσα τόσο καλά όσο και την μητρική τους. Για την επίτευξη του στόχου μας προσφέρουμε στους μαθητές μας όλες τις προϋποθέσεις και τα μέσα που θα τους βοηθήσουν να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Εάν είστε ενήλικας που έχει συγκεκριμένα κίνητρα η  αποστολή μας είναι να μάθετε την ξένη γλώσσα για το σκοπό που εσείς επιθυμείτε.

Γιατί να μας επιλέξετε:

  • Προσπαθούμε να αναπτύξουμε διαφορετικά την ξένη γλώσσα : δεν είναι μόνο η άλφαβήτα ούτε μόνο η στείρα γραμματική αυτά που πρέπει να γνωρίζουν οι μαθητές. Μια γλώσσα «κουβαλάει» μέσα της έναν πολιτισμό, μια φιλοσοφία και έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης. Η ξένη γλώσσα κουβαλάει μέσα της την εκλεπτυσμένη κουλτούρα της γαλλικής κοινωνίας και της επαναστατικής γαλλικής σκέψης.
  • Το μάθημα δεν είναι αποκομμένο από την πραγματικότητα: Φροντίζουμε ώστε οι μαθητές να επεξεργάζονται αυθεντικά διδακτικά υλικά δηλαδή πηγές όπως ξενόγλωσσες εφημερίδες, περιοδικά, εκπαιδευτικά λογισμικά, ταινίες κτλ.
  • Το μάθημα στην τάξη περιλαμβάνει εκτός από ατομικές και δραστηριότητες συλλογικές και δημιουργικές όπως για παράδειγμα τα παιχνίδια ρόλων, ο καταιγισμός ιδεών, οι ομαδικές συζητήσεις, τα σχέδια δράσης, με τα οποία οι μαθητές εμπεδώνουν καλύτερα την παλιά γνώση και αφομοιώνουν γρηγορότερα τη νέα γνώση.
  • Μαθαίνουμε τραγούδια και ποιήματα μέσα από τα οποία οι μαθητές εμπλουτίζουν το λεξιλόγιο τους και μαθαίνουν τα γραμματικά φαινόμενα μέσα από την πράξη και όχι μόνο από τη θεωρία.
  • Ακολουθούμε έναν πιο ευχάριστο τρόπο διδασκαλίας, ώστε να διεγείρουμε το ενδιαφέρον των μαθητών και να ενισχύουμε την όρεξη τους για μάθηση.
  • Προωθείται η αυτόνομη μάθηση – ο μαθητής «μαθαίνει πώς να μαθαίνει», σύμφωνα με τη σύγχρονη παιδαγωγική αλλά και τις απαιτήσεις της σύγχρονης κοινωνίας.
  • Έτσι, χωρίς να ξεχνάμε τον τελικό σκοπό που έχουμε για απόκτηση πτυχίων και την αναγνώριση των προσόντων των μαθητών, οι μαθητές αποκτούν μια διαφορετική αντίληψη και στάση σχετικά με την ξένη γλώσσα, πράγμα που σίγουρα αποτελεί ποιοτική διαφορά.
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.