ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

ΠΡΟΤΖΕΚΤΣ

Τα πρότζεκτς είναι σχολικές εργασίες που γίνονται μέσα στο σχολικό έτος στο κέντρο ξένων γλωσσών μας απο τους μαθητές μας. Στην αρχή εκπονούμε ένα σχέδιο εργασίας και καλούμε τους μαθητές να συμμετέχουν και να παρέμβουν με δικές τους σκέψεις και προτάσεις. Όλοι μαζί αποφασίζουμε για το θέμα και προγραμματίζουμε τα βήματα της έρευνας. Το τελικό αποτέλεσμα φυσικά δεν έχει μεγάλη σημασία. Στη μέθοδο αυτή σημασία έχει η συμμετοχή και η προσπάθεια καθώς και ο δρόμος που ακολουθήθηκε.

Εφαρμογή

Εφαρμόζουμε τη μέθοδο αυτή απο το 2003 με εκπληκτικά αποτελέσματα ιδιαίτερα στο εσωτερικό κίνητρο των παιδιών τα οποία με ενθουσιασμό ψάχνουν και ερευνούν σαν μικροί δημοσιογράφοι καθώς έχουν εμφυτη τη περιέργια τους. Οι τάξεις είναι διαμορφωμένες έτσι ώστε να βοηθούν ενώ οι έρευνες εξυπηρετούνται απο σύγχρονο εργαστήριο με υπολογιστές και σύνδεση στο διαδύκτιο. Επιζητούμε την συνεργασία με άλλα σχολεία στην Ευρώπη και την Αμερική και ενημερώνουμε τους γονείς για τη νέα δραστηριότητα των παιδιών τους. Τα παιδιά μπορουν να συλλέξουν πληροφορίες από το ίντερνετ, τους γονείς και τη βιβλιοθήκη του σχολείου μας. Μπορούν να δημιουργήσουν ένα γράμμα ή μια έκθεση ιδεών. Μπορούν να ζωγραφίσουν ένα πόστερ ή να φτοιάξουν μια κατασκευή. Είναι σημαντικό για εμάς οι μαθητές να ευαισθητοποιηθούν για το θέμα απο μόνοι τους και να προσπαθήσουν για αυτό.

Ασφάλεια στο διαδίκτυο

Σε παιδιά άνω των 13 ετών δημιουργούμε ηλεκτρονικούς λογαριασμούς (Email) με τη συγκατάθεση των γονιών τους για εκπαιδευτικό σκοπό. Τα πεισσότερα παιδιά γνωρίζουν τη χρήση του υπολογιστή και είναι εξοικειωμένα με το ιντερνετ. Η χρήση των υπολογιστών γίνεται πάντα με επίβλεψη καθηγητή. Τα emails δημιουργούνται μέσα απο ένα ειδικό σύστημα λογισμικού ώστε να μην συλλέγονται προσωπικά δεδομένα και συνεχώς φιλτράρουμε την εσωτερική αλληλογραφία των παιδιών για να μήν αναφέρονται προσωπικά στοιχεία. Τα παιδιά επικοινωνούν μέσω emails με αναγνωρισμένα σχολικά δίκτυα μόνο και μόνο με άλλα παιδιά της ηλικίας τους.

 

 

 Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.